2017-01-02 08:59:56• hírek • Szatmar.ro

Családos betlehemes játék a Hildegárdában

Idén karácsonykor új kezdeményezés indult a szatmárnémeti Szent János római katolikus plébánia, azaz a Hildegárda templom „családos csoportjában." Akárcsak egy igazi családban, itt is több generáció készült együtt Jézus születésére: fiatalok és idősebbek közös pásztorjátékkal ünnepeltek.

Játékukban a karácsonyi történet hagyományos elemei elevenedtek meg: az örömhírt az angyal (és a huszár) hirdette, a megváltó születésének helyét csillag jelezte, pásztorok és királyok látogatták az újszülöttet, Máriát és Józsefet.

Ebben a sajátos kezdeményezésben édesanyák és édesapák játszottak, énekeltek együtt gyermekeikkel, és példát mutattak együttműködésből, életkedvből, közösségi, szociális érzékből. Az előadás napján, Szent János ünnepén, a templom búcsúünnepén a szereplők vendégül látták a Székesegyház családcsoportjának tagjait, és egy nagy családot alkotva, a pásztorjáték közös öröménekléssel zárult.

A csoport tagjai úgy döntöttek, hogy a karácsonyi ünnepkör varázslatos hangulatát kihasználva továbbadják Jézus születésének örömhírét, és a megtanult, megvalósult pásztorjátékot előadják a fényi és mezőpetri idősotthonban is. Reméljük, hogy kezdeményezésük jövőre tovább folytatódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: